Societat "Ateneu Musical" de Cullera - Web oficial

Director Orquesta Sinfónica

                                       

 PASCUAL MARTÍNEZ MARTÍNEZ

 

Naix a Alcásser (València) en 1965. Inicia els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, a l'especialitat de clarinet amb D. Juan Vercher, i, posteriorment de piano.Ha sigut membre de l'Orquestra del Conservatori i de la Banda Jove de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Al 1986 obté el Títol Superior de Clarinet amb Menció Honorífica.

Posteriorment cursa estudis superiors amb D. Rafael Talens, D. Amando Blanquer, D. Eduardo Cifre i D. Manuel Galduf, obtenint els Títols Superiors de Composició i Orquestració, Direcció de Cors i Direcció d'Orquestra, aconseguint en aquestos últims Menció Honorífica i Premi Extraordinari Fí de Carrera, respectivament. Fou seleccionat pel mestre Aldo Ceccato per a realitzar el Curs de Direcció d'Orquestra a Santiago de Compostela. Com a director invitat ha dirigit les societats musicals següents: Ateneo Musical de Cullera, Primitiva de Llíria, Tavernes de la Valldigna, Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i Orquestra de Joves d'Albacete.

Ha sigut director de les societats musicals de Yátova, Aldaia, Alcàsser i Xàtiva, així com director assistent de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana. Ha realitzat diversos cursos d'anàlisi musical i composició.

Ha exercit com a professor als Conservatoris de Música de Carcaixent, Carlet, Vall d'Uixó, Cullera i València, en les especialitats de Clarinet, Armonia, Formes Musicals i Orquestra. Ha compost diverses obres per a banda, música de cambra i orquestra, sent finalista en diversos concursos, entre d'ells el Accèsit del VI Concurs de Composició per a Banda de Música Rafael Rodríguez Albert de la Diputació d'Alacant, amb l'obra Secuencias. Rep al 2014 el premi al millor director al Certamen de la Diputació, i en 2017 Accèsit al millor director al Primer Concurs d'Orquestres de la Comunitat Valenciana. A hores d'ara dirigeix l'Orquestra del Conservatori de València, on exerceix de professor titolar a l'especialitat d'Orquestra, havent realitzat actuacions al Palau de les Arts i al Palau de la Música de València, amb obres com Carmina Burana i El Canto de los bosques. També dirigeix la Jove Orquesta de l'Ateneu Musical de Cullera i la Banda Unió Musical de Llanera de Ranes.

ENTITATS COL·LABORADORES